Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jessica Andersson under Melodifestivalen 2018. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Jessica Andersson under Melodifestivalen 2018. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Jessica Andersson tävlar i Melodifestivalen igen

Jessica Andersson från Trollhättan kommer tävla i Melodifestivalen 2021. Hon beskriver sitt bidrag som en pampig upptempolåt.

Trollhättebördiga Jessica Andersson är en veteran i Melodifestivalen. Under torsdagsmorgonen presenterades hon som en av de tävlande i 2021 års tävling. rapporterar P4 Väst. Det blir hennes åttonde framträdande i Mellon.

– Varför inte, säger Jessica Andersson engagerat när TTELA når henne under torsdagseftermiddagen.

– Det är väldigt svårt att värja sig när det kommer en låt som man blir berörd av. Jag fick lyssna på några andra låtar innan och kände inte direkt att jag blev sugen. Men så kom den här låten och då var det något annat som väcktes inom mig.

Men förutom att hon gillar låten berättar Jessica Andersson om en stor längtan att få stå på scen igen. Hon kommer tävla med låten Horizon, som är skriven av David Kreuger, Fredrik Kempe, Marcus Lindén och Christian Holmström. Samma låtskrivare som skrev hennes bidrag 2018.

– Många i mina sociala medier tror att det är en ballad men det är det inte. Det är en upptempolåt som är otroligt pampig och stor som låt. Den handlar lite om att ta sig ur svårigheter och sikta högre. Att sikta mot stjärnorna men behålla fötterna på marken.

Jessica Andersson är försiktigt positiv inför hennes chanser i Melodigestivalen.

– Jag har inte hört några andra låtar än, men jag tror att min låt har en ganska stor chans att stå sig bra. Så känns det nu när jag bara har hört min egen.

Med stor sannolikhet kommer tävlingen 2021 att genomföras utan publik. Jessica Andersson har stor förståelse för SVT:s beslut, men känner samtidigt att det är lite vemodigt.

– Det blir inte riktigt samma sak. De här sista procenten av adrenalin det får du alltid av publikens gensvar. Jag tror ändå att det kommer att gå bra och jag är säker på att SVT kommer att fixa en riktigt bra musikfest.

Det blir åttonde gången du är med, hur laddar man inför en Mello?

– Precis när du ringde så lyssnade jag igenom låten och försöker känna in den. Sen håller man på för fullt och planerar vad man ska ha på sig, hur numret ska se ut, vad det ska vara för färger och ljus, ska man ha dansare eller ska man inte. Det är ganska mycket planering nu.