Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kendrick Lamar kommer till sommarens Way out West.  Bild: Amy Harris
Kendrick Lamar kommer till sommarens Way out West. Bild: Amy Harris

Kendrick Lamar till Way out West

Ännu en tungt namn är klart för sommarens Way out West. Kendrick Lamar återvänder som en av huvudakterna till Slottsskogen.

Den hyllade hiphopartisten Kendrick Lamar från Compton i södra Los Angeles kommer till sommarens Way out West i Slottsskogen.

– Vi är sjukt stolta över att kunna meddela att Kendrick Lamar nu återvänder till Göteborg i augusti 2018 för en headlinespelning som definitivt kommer att bli en viktig milstolpe i festivalens historia, uppger Joakim Skoglund på festivalarrangören Luger.

Den sjufaldigt Grammybelönade Kendrick Lamar besökte Way out West 2013 (samma år som Neil Young och Crazy Horse med kort varsel ställde in sin spelning på festivalen) och han spelar på ett utsålt Globen i Stockholm om drygt en månad, den 3 mars, en spelning som då öppnas av James Blake.

Kendrick Lamar släppte i våras albumet Damn, som av flera tidningar (bland annat Rolling Stone och The Guardian) lyfts fram som ett av förra årets allra bästa. Hans fyra studioalbum har sålt miljoner exemplar i USA, och de två senaste har toppat Billboardlistan. Just nu är han också aktuell med soundtracket till Marvel Studios nya actionfilm, Black Panther.

Förutom Kendrick Lamar är bland andra också Arcade Fire, Lykke Li, Jorja Smith, Brockhampton, Mura Masa, J Hus, Noname och Grizzly Bear klara för sommarens Way out West .