Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Wendin står i centrum i årets andra avsnitt av "Så mycket bättre". "Jag trodde inte att jag skulle bli så känslosam", säger han.

Anders Wendin: "Står för årets gråtchock"

Anders "Moneybrother" Wendin står i centrum i veckans "Så mycket bättre". Då kommer tårarna.

Han har tackat nej till programmet flera gånger. I år bestämde sig Anders Wendin till slut för att ställa upp – för sin sons skull.

När han fick frågan om "Så mycket bättre" igen hade han "varit pappaledig i fyra år".

- När de ringde var det bara "jag måste göra något, jag kan inte bara sitta här". Jag kände att min son förtjänar något slags glad och inspirerad pappa och sådan blir jag när jag håller på med musik, berättar Anders Wendin.

- Jag hade börjat skriva på något som skulle kunna bli en ny skiva men det gick väldigt långsamt. Jag förstod att om jag tackade ja till det här skulle det inte gå långsamt längre.

"Vilken jävla känsla"

Han kände en press – inte minst vad gäller låttolkningarna.

- Det är ju ingen tävling, men det är ju en tävling liksom. Man vill ju inte gå från lunchbordet och vara den där som har fått alla att kolla sina mejl. Jag har ansträngt mig så mycket som jag kan, säger Anders Wendin.

I veckans avsnitt slipper han dock stå på scenen. I stället får han sitta på kortändan och njuta av de andra artisternas tolkningar av hans musik.

- Jag är väldigt glad över att få tillhöra den här lilla skaran människor i världen som har fått en sådan här dag. Fy fan, vilken jävla känsla det är, säger Anders Wendin.

"Jag är emotionell"

Han utlovar också ett program med mycket känslor och en hel del tårar.

- Jag delar med mig av grejer och berättar väl på ett sådant sätt att de andra blir rörda. Men jag är nog den som gråter mest och står för årets gråtchock, det tror jag. Jag är emotionell. Jag berättar om min son och min egen farsa, säger Anders Wendin.

- Det är en väldigt fin produktion, jag fick förtroende för den och kände att jag kunde öppna mig.

I programmet tar man dock inte upp det uppmärksammade fallet då han 2011 dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande. Anders Wendin nekade till anklagelserna men valde att inte överklaga domen.

"Känsliga frågor"

Martin Nygren, exekutiv producent för "Så mycket bättre", konstaterar att TV4 oftast väljer att lämna den typen av frågor utanför programmet.

- När tredje part är inblandad känns det inte som rätt forum för att lyfta sådant. Jag tycker att det krävs en helt annan journalistik för att kunna väga sådana känsliga frågor rätt, säger han till TT.

Enligt Martin Nygren är det svårt att göra sådant som "domar, skilsmässor och tvister" rättvisa i programmet. Att Anders Wendin tidigare har pratat öppet om domen bidrog också.

- Han har tagit domen och avtjänat sitt straff, han är en fri man. Att han har pratat om det i andra sammanhang gör också att det känns utagerat. Det var liksom inte en tickande bomb som skulle brisera, säger Martin Nygren.

Anders Wendin skriver i ett sms till TT att ingenting har mörkats och att han inte har duckat för några frågor.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.