Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avicii släpper nytt i dag. Arkivbild.

Avicii släpper ny musik

Fansen har väntat hela sommaren. I dag släpps "Avici", Aviciis nya ep, och framöver kommer också ett album.

"Ny musik kommer väldigt (väldigt) snart". Så skrev Tim "Avicii" Bergling på Instagram i somras och fansen gick genast i taket. Då hade den svenske dj-stjärnan hintat ett bra tag om att något var på gång – bland annat hade en rad stora sociala medier-profiler mottagit högtalare som spelade musik och innehöll meddelandet: "Vi når alla en punkt i våra liv och karriärer där vi inser vad som betyder mest för oss. För Avicii är det att skapa musik".

Nya ep:n innehåller sex låtar och samarbeten med Aluna George, Billy Raffoul, Vargas & Lagola, Sandro Cavazza och Rita Ora.

"Jag är så peppad på att vara en del av det här projektet, Avicii, jag älskar dig, tack för att jag får vara en del av detta", säger brittiska popstjärnan Ora i ett filmklipp på Twitter.

I ett pressmeddelande avslöjar Avicii att det även kommer ett fullängdsalbum framöver, exakt när det släpps är däremot inte känt.

Ep:n är Aviciis första nya släpp på tre år – 2015 kom fullängdsskivan "Stories". Året därpå meddelade han att han tänkte sluta turnera efter många års jätteturnéer och en rad hälsoproblem.

"Jag kommer aldrig att sluta med musiken – jag kommer att fortsätta tala med mina fans genom den, men jag har bestämt mig för att 2016 års turné och show blir min sista", skrev han till fansen i ett långt Facebookinlägg. Sin enligt egen utsago sista Sverigekonsert genomförde han i Malmö i augusti det året.

Men nu är han alltså tillbaka, och om det ändå blir några nya spelningar återstår att se.