Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

BILDALBUM: Dans på Lane loge lockar alla

Årets dansvecka på Lane loge är i full gång. På onsdagen spelade Larz Kristerz och dansare i olika åldrar var på plats.

Den tredje kvällen in i den numera traditionella dansveckan bjuder Larz Kristerz upp till dans.

– Det är folk i alla åldrar här och när det är sommar är det ett måste att få en kväll på Lane loge, säger Caroline Pettersson.

Hon är 21 år och bor i Eskilstuna. Hon träffade Anna Erlandsson från västgötska Larv när dansbandet Scotts spelade i Herrljunga för ganska exakt fem år sedan. Sen dess är de vänner och ses oftast på dansbandsspelningar. För Caroline Pettersson är killarna i Scotts idolerna, medan Anna Erlandsson gillar Larz Kristerz bäst. Båda har bloggat om de respektive banden.

– Vi har träffat så många vänner genom dansbanden, säger Caroline Pettersson, som skrev en bok om dansband som gymnasiearbete.

Årets höjdpunkt

För Lane loges ägare, Annette Hansson, är dansveckan årets höjdpunkt och samtidigt den tid som kräver mest arbete. Men kicken av att få så mycket uppskattning av dansgästerna är något av det bästa hon vet.

– Det är olika publik varje kväll. Jag vill ha det så brett som möjligt så att alla ska få en kväll. Det är så häftigt att höra alla dialekter, säger hon.

Än så länge har hon haft tur med vädret.

– Tropiksommaren gör en alldeles varm i kroppen. I kväll är det partyfolket som är här när det är Larz Kristerz.

Själv ser hon till att få dansa minst en gång varje kväll.

Anita och Ivan Svahn från Uddevalla dansade mycket när de var yngre. Sen barnen flyttat ut har de tagit upp dansintresset på allvar igen. Larz Kristerz var första bandet de besökte under dansveckan. I måndags var på logen, men när Elisa's ställde in på grund av sjukdom åkte de hem igen.

– Det är lite hög volym här, säger Ivan Svahn.

Dans istället för fotboll

Från Högsäter kommer Anna Andersson. Hon är här med kompisarna hon träffade på en buggkurs.

– Vi brukar komma hit varje år. Det är sommar, bra musik och människor i alla åldrar, säger hon innan hon tar en sväng på dansgolvet med kompisen Robin Erving från Mellerud.

En spontan danskväll blev det för gänget från Trollhättan. Christian Rahm och Patrik Eriksson träffades tidigare på dagen för att äta lunch, men slutade istället på Lane loge.

– Vi hade tänkt se på fotboll, men så såg vi på Facebook att Larz Kristerz skulle hit och då sa vi att det måste vi ju dra på. Det är kul när det händer något, säger Christian Rahm.

Dansar ni?

– Klart att vi dansar! Vi kanske inte är så bra, men vi gör så gott vi kan, säger Christian Rahm och bjuder upp Maria Larsson på en liten svängom på grusplanen.

I kväll fredag spelar Streaplers och på lördag avslutar Arvingarna dansveckan.