Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenske Robin Hofwander bildproducerar Madonnas nummer i Eurovision Song Contest. "Det innebär att jag ska göra numret så snyggt som möjligt och klippa mellan kamerorna", säger han.

Bildproducenten om Madonnas nummer: "Mäktigt"

Hemlighetsmakeriet kring Madonnas nummer i Eurovision Song Contest är stort. Någon som däremot känner varje detalj utan och innan är den svenske bildproducenten Robin Hofwander.

Robin Hofwander har arbetat med Melodifestivalen och Eurovision Song Contest många gånger. I år är han ursprungligen en del av den svenska delegationen och har bildproducerat John Lundviks bidrag "Too late for love".

Han åkte tillbaka till Sverige förra veckan – bara för att bli blixtinkallad till Israel igen. Den här gången gällde det Madonna.

Att Madonna verkligen skulle komma till Eurovision var länge oklart. I april bekräftade världsstjärnans talesperson att hon skulle uppträda i tävlingen – men i början av den här veckan uppgav den europeiska radio- och tv-unionen EBU att inget kontrakt var påskrivet.

Därefter förekom uppgifter om att Madonna var på plats i Tel Aviv – och nu står det klart att framträdandet verkligen blir av.

Stängs ute

Under tiden som Madonna repeterar stängs alla obehöriga ute, även de som i vanliga fall har tillstånd att röra sig fritt i arenan.

Robin Hofwander är en av ungefär 60 personer som får vara på plats. Han har även arbetat med världsstjärnan på nära håll.

- Madonna är själv in allra högsta grad inblandad. I går fick jag gå igenom alla bilder i numret med henne. Hon är väldigt rak, tydlig och trevlig. Superbra att ha att göra med, säger Robin Hofwander.

Komplicerat och tekniskt

Exakt vad Madonna kommer att göra på scenen får han inte berätta, men han beskriver det som ett relativt komplicerat nummer med mycket teknik.

- Det är en stor show, det kommer att bli ganska mäktigt. Det är mycket folk på scenen, säger han.

Repetitionerna i Tel Aviv har kantats av teknikstrul för många artister – men under Madonnas repetitioner har allting flutit på bra, berättar Hofwander. På lördag visas slutresultatet för hundratals miljoner tv-tittare.

- Madonna har haft synpunkter på vissa saker men det känns som att alla på det stora hela är väldigt nöjda. Det känns bra, säger Hofwander.