Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danny Boyle. Arkivbild.

Danny Boyle gör nästa Bondfilm

Den Oscarsvinnande regissören Danny Boyle ska skriva och regissera nästa Bondfilm, som blir den tjugofemte i serien, skriver The Independent.

Tillsammans med Richard Curtis ("Love actually", 2003) jobbar Danny Boyle just nu med manus till ett annat filmprojekt, som de hoppas börja filma i slutet av april.

- Då skulle Bond komma i slutet av året, men vi jobbar med dem båda nu, säger han.

Den brittiske regissören Danny Boyle tilldelades en Oscar för sitt arbete med "Slumdog millionaire" (2008) och har bland annat gjort filmer som "127 timmar" (2010) och "28 dagar senare" (2002). Just nu är han aktuell med tv-serien "Trust", med bland andra Donald Sutherland i rollerna.

Craigs femte

Filmen, som väntas gå upp på biograferna i november 2019, blir Daniel Craigs femte som den älskade spionen. Men sedan verkar det vara slut för Craig, som i " Late show med Stephen Colbert " i höstas sade att den 25:e Bondfilmen i ordningen nog blir hans sista.

- Jag vill bara sluta på topp. Jag kan knappt bärga mig, sade han då.

Ångrade intervjusvar

2015, strax efter premiären av den senaste filmen "Spectre" sade Craig i en intervju att han hellre skulle skära upp sina handleder än att spela Bond igen. Vilket han sedan ångrade.

- I stället för att säga något med stil och klass sade jag något riktigt dumt.

Vem som tar över när Daniel Craig väl kliver åt sidan är oklart men tidigare i år öppnade producenten Barbara Broccoli för att nästa Bond kan vara en kvinna eller en svart person.

- Filmerna tenderar att spegla samtiden så vi försöker alltid att tänja på gränserna. Allt är möjligt. Just nu är det Daniel Craig och jag är väldigt glad över det, men vem vet vad som väntar i framtiden?, sade hon i en intervju med The Daily Mail.