Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kennet Andersson, Magnus Wislander och Jesper Blomqvist är klara för final i "Mästarnas mästare", som firar jubileumssäsong i år. Pressbild.

De var bäst i "Mästarnas mästare"-semin

Bollaget briljerade i semifinalen i SVT:s "Mästarnas mästare", som firar tioårsjubileum med en lagsäsong, och är nu klara för final.

Foppa eller Stenmark, det är frågan. Veckans semifinalavsnitt av "Mästarnas mästare" avslutades med en klassisk cliffhanger.

Efter att ha besegrats av bollaget, som nu är klara för final, ställdes skidlaget mot skridskolaget i en avgörande nattduell. Men lagom till att giganterna Peter Forsberg och Ingemar Stenmark hade fattat kättingarna för den slutliga matchen var programmet slut – fortsättning följer nästa vecka.

Därmed blir det alltså inte skidlaget mot skridskolaget som möts i nästa veckas final, som många kanske hade trott. Det var nämligen bollaget, som hade kämpat sig till semin via förra veckans kval, som gjorde bäst ifrån sig i veckans program.

Efter att ha hämtat stenbumlingar på havsbotten och aktat sig för strömförande hinder stod det lika mellan de tre lagen. Amfibiestafetten blev sedan avgörande – och där var bollaget, bestående av Kennet Andersson, Magnus Wislander och Jesper Blomqvist, snabbast.

- Det är jättekul att vara klar för final. Nu nådde vi det på ett bra sätt efter att ha kämpat väldigt väldigt länge, sade Wislander i programmet.

Nästa vecka avgörs den påbörjade nattudellen och sedan väntar själva finalen då jubileumsäsongens vinnarlag ska koras.