Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eleni Foureira upplevde stort stöd från Sverige under Eurovision Song Contest. Arkivbild.

Eleni Foureira: "Älskar mina svenska fans"

Eleni Foureira var favorittippad men fick till slut nöja sig med andraplatsen i årets Eurovision. Nu kommer hon till Pride för att sjunga "Fuego" för sina svenska fans.

Den grekiska artisten Eleni Foureira har nära band till Sverige. "Fuego", som hon tävlade för Cypern med i årets Eurovision Song Contest, skrevs av svenskar och teamet som stod bakom numret kom också från Sverige.

- Jag blev tagen av deras professionalism och deras beteende. Jag tycker att svenskar är mycket generösa, bildade och sofistikerade. Jag älskar dem, säger Eleni Foureira.

Nu ser hon fram emot att få uppträda för sina svenska fans på Pridefestivalens schlagerkväll i Stockholm – en stad hon besökt många gånger förut.

- Det är en av mina favoritstäder i Europa. Jag var i Stockholm i tio dagar och repade inför Eurovision och hade möjlighet att turista i hela staden. En av mina favoritplatser är Gamla stan, säger Eleni Foureira.

Hyllar "Euphoria"

Under schlagerkvällen kommer hon att uppträda tillsammans med svenska Melodifestivalstjärnor som Nano, Wiktoria och Jessica Andersson. Och det visar sig att hon är ett stort fan av svenska Eurovisionhits:

- Åh, jag har inte en favorit utan tre och två av dem tävlade för Sverige! Jag älskar "Euphoria", "Heroes" och, förstås, "My number one" (som framfördes av svensk-grekiska artisten Elena Paparizou).

TT: Vad betyder Pride för dig?

- Jag stödjer människor som kämpar för sina rättigheter på ett vackert sätt och står för ett fint budskap. Det är därför jag har uppträtt på många pridefestivaler runt om i Europa, jag kommer alltid att stå på deras sida.

Stöttar brandoffer

Eleni Foureira stöttar också sitt brandkatastrofdrabbade hemland Grekland. Nyligen meddelade hon att intäkterna från en rad konserter ska gå till offren.

- Det är en stor tragedi för mitt land och grekerna enades för att hjälpa offren. Min donation är liten men jag ville hjälpa till. Jag kommer alltid att finnas där när mitt folk behöver hjälp, säger hon.

Schlagerkvällen arrangeras i Pride Park på Östermalms IP i Stockholm den 2 augusti.