Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Elton John är kritisk till Rysslands president Vladimir Putins uttalande om homosexuella och liberala värderingar. Arkivbild.

Elton John i bråk med Putin

Artisten Elton John, vars liv just nu rullar på biograferna i filmen "Rocketman", kritiserar Rysslands president Vladimir Putin.

Liberala värderingar är föråldrade och står i konflikt med den allmänna opinionen i västvärlden, sade Putin i en intervju med Financial Times. I samma intervju sade han också att hbtq-personer förtjänar att vara lyckliga, vilket fick den brittiska popstjärnan att reagera.

I Ryssland finns en lag som förbjuder det som kallas propaganda om homosexualitet bland minderåriga.

I ett uttalande riktat till Putin kallar Elton John presidenten för hycklare, eftersom gayscener i "Rocketman" enligt uppgift censurerats i Ryssland. Han skriver också att det inte är särskilt föråldrat att "föra en politik som omfattar kulturell och sexuell mångfald".

Putin svarade att han har stor respekt för Elton John och framhöll att ryska myndigheter har en "avslappnad och fördomsfri" attityd gentemot hbtq-personer, men att västvärldens omfamning av bland annat homosexualitet är överdrivna.