Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

VIP-gänget äntrar Parkhallen i Trollhättan för andra året i rad. Den här gången heter showen "VIP – en krogshow".

Från hockey till glitter och glamour

VIP-revyn lämnar rinken och tar steget in på röda mattan. Höstens showande i Parkhallen står för dörren och just nu finslipar man detaljerna inför premiären. – Magkänslan säger att det kommer bli riktigt bra, säger Josefine Höög.

I fjol trädde VIP-gänget in i Parkhallen i Trollhättan för första gången, med förställningen "På't igen".

– Det blev en succé. Sällan har vi fått så mycket kredd för något vi gjort som då. Därför är det roligt att kunna vara där igen, säger veteranen Olle Höög, som varit med sedan VIP-revyn drog igång verksamheten 1990.

Han återfinns i sedvanlig stil både på scenen och som manusförfattare, och i lika sedvanlig stil är hela familjen involverad i föreställningen. Såväl hustrun Tina som döttrarna Sandra och Josefine medverkar även i år.

– Ja, det här har verkligen blivit en del av livet, något som sätter guldkant på tillvaron. Och nu är dessutom min sambo Klas Oscarsson med och spelar bas så det är extra kul, säger Josefine, som VIP-debuterade redan 1993.

Några problem att hitta motivationen inför ännu en show finns inte. Duon berättar att hela ensemblen – 14 personer syns på scenen – haft en fantastisk resa mot premiären.

– Det är så roligt att det här gänget hållit ihop. Och alla gör detta för att det är kul – ingen får betalt, poängterar Olle Höög.

Hockey var temat 2011 – jämfört med i fjol har man gjort ett sceniskt lappkast:

– Den här gången är temat glitter och glamour, arbetsnamnet från början var "VIP goes Hollywood", men nu kallar vi föreställningen helt enkelt "en krogshow". Vi rullar ut röda mattan och kör, säger Josefine.

Repetitionerna har pågått sedan mars, och så sent som häromdagen kom det upp en idé som införlivades i showen. För det är just en show det handlar om, och inte en revy i traditionell bemärkelse. Komiska inslag varvas med musikaliska, och här levererar man allt från rena covers till låtar med omarbetade texter.

Åtta föreställningar är inbokade hittills, ytterligare datum kan tillkomma beroende på publikintresset. Helt klart är att man under åren arbetat upp en trogen publik som gärna återkommer.

– I fjol hade vi 1 600 besökare på tio föreställningar och vi hoppas komma upp i den siffran nu, gärna fler förstås, säger Olle Höög.

Och ska man tro på Josefine Höög lär de som kommer inte bli besvikna. Troligtvis inte heller de som hoppas på att få se VIP-gängets egen Jerry Williams-specialist Stefan Lillberg göra sin patenterade imitation.

– Om det finns önskemål från publiken så ... Och överhuvudtaget – jag kanske får äta upp det, men magkänslan säger att vi är ännu bättre än i fjol.