Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ali Abbasi har regisserat "Gräns", Sveriges Oscarsbidrag inför galan 2019. Här syns han, till vänster, med huvudrollsinnehavaren Eva Melander och författaren John Ajvide Lindqvist. Arkivbild.

"Gräns"-regissören på Varietys talanglista

Svenske regissören Ali Abbasi har vunnit flera filmpriser på sistone för filmen "Gräns", bland annat utmärkelsen "Un certain regard" vid filmfestivalen i Cannes. Filmen är även Sveriges Oscarsbidrag. Nu listas han av branschtidningen Variety som "en av tio regissörer att hålla ögonen på" inför 2019.

Övriga regissörer på listan är bland annat skådespelarna Bradley Cooper, för "A star is born" och Olivia Wilde som är aktuell med high school-filmen "Booksmart". Ovanligt nog är sju av de tio regissörerna kvinnor, något Variety anser reflekterar att filmbranschen börjar jobba mer med jämställdhet.

I samband med utmärkelsen kommer Abbasi att bli inbjuden att delta vid filmfestivalen i Palm Springs i januari. Där ska Variety hålla en brunchbjudning till regissörernas ära. De kommer att presenteras ordentligt på festivalen, samt med stora intervjuer i tidningens januarinummer.