Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ska Madonna uppträda i Eurovision Song Contest? Det påstår i alla fall den israeliska dagstidningen Haaretz, som hänvisar till den europeiska radio- och tv-unionen EBU. Arkivbild.

Haaretz: Madonna till Eurovision

Världsstjärnan Madonna ska uppträda under finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj, påstår den israeliska dagstidningen Haaretz.

Enligt tidningen har den europeiska radio- och tv-unionen EBU bekräftat uppgifterna, men i ett skriftligt uttalande till TT säger EBU:s presstjänst att "inget slutgiltigt beslut har fattats, och inga avtal har slutits, gällande mellanakterna och potentiella gästartister i Eurovision Song Contest 2019".

Madonna har uppträtt i Israel tre gånger tidigare: 1993, 2009 och 2012.

Årets Eurovision Song Contest kantas av kontrovers. Förberedelserna har störts av krav på bojkott samt finansiella problem. Förra veckan blev det klart att den israeliska regeringen går in och täcker en del av kostnaderna för arrangemangets säkerhet, detta sedan tävlingsledningen varnat premiärminister Benjamin Netanyahu för att hela tävlingen riskerar att gå om intet om arbetet inte får fortskrida enligt plan.

Förra veckan skrev också 171 svenska artister under ett upprop om att Sverige bör bojkotta Eurovisionsfinalen.