Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hampus Fors tog hem säsongens "Dessertmästarna" i Kanal 5. Pressbild.

Han tog hem segern i "Dessertmästarna"

Dessertmästarstayetten kommer för första gången till Göteborg. 24-årige Hampus Fors är årets vinnare av Kanal 5:s söta tävlingsprogram. "Mitt hjärta var uppe i hundra och jag var väldigt nervös", säger vinnaren i ett pressmeddelande.

Till vardags spelar han handboll och arbetar som kock på stjärnkrogen 28plus i Göteborg, men de senaste månaderna har vi sett honom tävla i dessertmakeri i tv. I finalen tävlade han mot Niklas Nordin.

"Målet var att gå till final. Men ju längre programmet gick och ju fler som åkte ut, desto säkrare kände jag mig. Mot slutet började jag känna att det här är min seger och min pokal", säger han i ett pressmeddelande.

Med en blick i backspegeln är det inte konstigt att det var Fors som stod ensam kvar på slutet – han vann totalt tio av säsongens femton tävlingar.

Men trots vinsten är det inte färdigtävlat för Hampus Fors än. Han ingår nämligen också i kocklaget Stockholm culinary team som snart ska till Luxemburg för att tävla i VM.

"Det var verkligen en välförtjänt seger. Hampus har genom hela säsongen varit lugn och samlad och tagit sig an kluriga utmaningar med imponerande stort fokus samt en stor portion ödmjukhet och humor", säger Magnus Johansson, som sitter i programmets jury tillsammans med Roy Fares och Sebastien Boudet.