Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jon Henrik Fjällgren är självkritisk efter genrepet i Tegera Arena.

Hes jojk och teknikproblem på genrepet

En hes jojkröst, en nål i ryggen och några sura toner för mycket. Genrepet inför Melodifestivalen i Leksand bjöd på stabila nummer – men också påfrestningar för artistnerverna.

- Det var ett väldigt tryggt genrep, numren satt och det är väldigt stabila artister, de levererar väldigt bra, säger en nöjd Christer Björkman efteråt.

Men Jon Henrik Fjällgren är inte lika nöjd. Elden, röken, dansarna och renen satt där de skulle – men jojken och sången höll inte hela vägen.

- Jag är självkritisk, det är för att jag är hes och inte hundra procent. Jag har ju sjungit hela dagen och då blir det så, säger han.

TT: Hur ska du fixa det till i morgon?

- Det är bara att dricka mycket vatten och hålla sig undan kaffe och te. Men kaffe och te är så gott.

Hånades för dialekten

Under repet fick han också gliringar av programledaren Marika Carlsson, som bland annat imiterade hans dialekt. Men Fjällgren tar saken med ro.

- Det är ganska vanligt när man är norrifrån. Jag tänker inte så mycket på det där, det bara är så, säger han.

Inte heller Rebecka Karlsson är helt nöjd.

- Det var några sura toner. Jag ska sjunga upp ännu mer och ta det så lugnt som möjligt innan jag går upp på scenen i morgon, säger hon.

Hon har även haft svårt att hitta rätt kläder.

- Det var många klädbyten och det var för att vi ville se vad som är bäst i rutan. Svart försvann lite för mycket och vitt representerar mer vad min låt står för. Det är därför vi körde på det vita.

Nål i ryggen

Omar Rudberg är i stort sett nöjd med sitt nummer, men samtidigt ställer hans avancerade videoprojektioner till problem.

- Jag hade en nål som stack mig i ryggen hela framträdandet, säger han, och pekar mot den gröna fyrkanten som är fäst på hans jacka med vanliga säkerhetsnålar.

Fyrkanten fungerar som en green screen för projektionerna. Numrets dansare var tidigare försedda med gröna skynken för effekten. Men under genrepet var skynkena borta.

- Vi får se hur snacket går i kväll. Känner vi att det inte är där till 100 procent kommer vi nog stryka dem. Det är en svår teknik, jätteavancerat, säger Omar Rudberg.

Melodifestivalens första deltävling sänds lördag kväll i SVT1.