Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets stjärnor på slottet: Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderblom och Camilla Läckberg.

Hoten mot årets "Stjärnorna på slottet"

Bara dagar innan inspelningen skulle starta var Sven Melander, på grund av sin sjukdom, osäker på om han skulle kunna vara med. När stjärnorna sedan anlände till slottet drabbades de av rekordhetta.

När årets deltagare i "Stjärnorna på slottet" sammanstrålar i Stockholm inför säsongspremiären är det en sak som alla minns när de blickar tillbaka mot inspelningarna i somras:

- Det var ohyggligt varmt, säger Kajsa Ernst.

Lena Söderblom berättar att det var "hetare än hett".

- Jag tycker att jag ser det på mig själv i bilder att där lider jag nästan av värmeslag. Det var så hett!

TT: Det ryktades om ishinkar under borden?

- Det var inte ishinkar, det var plattor de lade där av is som vi fick sätta fötterna på. Det var väldigt skönt.

"Smäller med piskan"

Även Sven Melander led av värmen – samtidigt hotades hans medverkan av den cancerbehandling han gick igenom i början av sommaren. Bara tio dagar före inspelningsstart var han osäker på om han skulle kunna åka till Teleborgs slott.

- Jag var ytterligt tveksam, för vi startade inspelningarna alldeles i slutet av juli och mina behandlingar avslutades dagen före midsommarafton. Så jag hade i stort sett bara en månad på mig och jag hade nog kraftigt överskattat hur snabbt jag skulle återhämta mig, berättar han.

Sven Melander fick dock garantier av produktionen att man skulle ta hänsyn till hans tillstånd.

- Men det var ju ingen jävel som tog hänsyn till det. Vi filmade från sju på morgonen till tolv på natten.

TT: Men du kunde ha sagt ifrån?

- Det är klart jag sa ifrån men där står en jättelik produktion med fyra kamerateam. Man blir ju lite som en cirkushäst, de smäller med piskan och så måste man leverera. Och det gick ju ganska bra, säger Sven Melander.

"Jättegod stämning"'

Värmen till trots – när inspelningarna väl kom i gång fann deltagarna varandra snabbt.

- Vi hade otroligt trevligt vilket jag hoppas kommer att synas i programmet. Vi tyckte väldigt mycket om varandra redan från första dagen, berättar Camilla Läckberg.

TT: Så det blev inget bråk?

- Nästan intill besvikelsens gräns! Det blev ingenting. Det blev inte ens sarkastiska kommentarer någon gång, det var så otroligt kärleksfullt och glatt hela tiden. Det är inte bara som de har klippt programmet. Jag skulle utmana dem att hitta en sekund bland allt vi har filmat där det har uppstått dålig stämning, säger Alexander Karim.

"Stjärnorna på slottet" får premiär i SVT1 den 29 december.