Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brita Zackari gör serien "Kalle och Britas sex liv" tillsammans med Kalle Zackari Wahlström.

Identitetssökande och drama i SVT i höst

David Batra utforskar sina indiska rötter, paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar att leva sex olika liv och Mia Skäringer söker vägar för att acceptera sin kropp. Identitetskris är ett starkt tema i SVT:s hösttablå.

Allt från cowboy till kollektiv – under sex avsnitt kastar sig paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström in i flera olika världar, långt ifrån "villa, vovve, Volvo"-livet. Målet med serien "Kalles och Britas sex liv", ett slags fortsättning på fjolårets "Kalles sex liv", är att hitta lyckan utanför konventionerna.

- Hela tiden pratar människor om vad de vill göra egentligen, samtidigt som många nu kommer tillbaka efter semestern och har ångest över det. Vi har fostrats till att man ska plugga för att ha ett bra jobb, sedan har man ett bra jobb, men ingen har lärt en att vara lycklig, säger Brita Zackari.

Bortskämd Batra

Men SVT:s program om att testa olika liv tar inte slut där. I "Världens sämsta indier" utforskar David Batra sina rötter, samtidigt som Indienkorrespondenten Malin Mendel ger honom olika uppdrag i landet. Att bo i slumområden, testa indisk dejtning (trots Batras egna protester om att han redan är gift) och att konvertera till hinduism är några av uppgifterna som komikern behöver gå igenom.

- Jag har vuxit upp med en indisk pappa som ständigt har klagat på hur bortskämd jag är. Han växte upp där med sina sex syskon i ett rum och en kossa utanför. Jag har levt med att han har sagt att jag inte skulle klara en dag där, säger Batra – och berättar att det var just det som blev hans drivkraft till att genomföra projektet.

I "Idas skilda världar" utforskar skönhetsdrottningen Ida Ovmar sitt samiska arv och söker kunskap om sin identitet, och Mia Skäringer frågar sig hur man ska kunna acceptera sig själv i serien "Kroppshets".

Mörker i "Vår tid är nu"

Hösten i SVT bjuder också på en hel del drama. I oktober har den andra säsongen av "Vår tid är nu" premiär. Uppföljningen till succéserien utspelar sig några år längre fram i tiden – och tar vid när Kalle och Nina inlett ett förhållande igen, samtidigt som restaurangen Djurgårdskällaren får en ny delägare.

- Jag tycker att anda säsongen är ganska mörk, lite mörkare än den förra. Det är mycket twister och en jävla resa för många av karaktärerna, avslöjar Charlie Gustafsson som spelar Kalle i serien.

Vid jul har även Jonas Gardells dramaserie "De dagar som blommorna blommar" premiär och i oktober återkommer dramaserien "Springfloden", som gjorde succé 2016.