Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra veckan hängde Noah Gerstenfeld löst i "Idol". "Det vill jag inte vara med om igen så därför får jag steppa upp nu på fredag", säger han.

"Idol"-Noah: "Ska köra 110 procent"

I fredags hängde han löst. Den här veckan ska Noah Gerstenfeld göra allt för att hålla sig kvar i "Idol".

När telefonslussarna hade stängt stod det klart att Noah Gerstenfeld och Olivia Åhs fått minst antal röster. Tillsammans fick de invänta beskedet om vem av dem som skulle tvingas lämna "Idol".

- Det var något av det jobbigaste jag har gjort i mitt liv. Det var sjukt jobbigt, de där sekunderna när man väntar på namnet så blir det nervöst. Sedan var det en jättelättnad när jag väl gick vidare, säger Noah Gerstenfeld.

"Nyttigt för mig"

Med facit i hand är han ändå glad över den gastkramande upplevelsen.

- Bara några minuter efteråt så kände jag att "det här var bra för mig". Det är inte så att jag har tagit det lugnt och glidit, jag har jobbat stenhårt, men det var ändå ett "wake-up call", säger Noah Gerstenfeld.

Nu ska han göra allt för att inte hamna i samma situation en gång till.

- Det gäller att steppa upp, nu gäller det att gå in stenhårt och köra järnet. 110 procent. Det var nyttigt för mig att få den där smällen,

Blandade känslor

I veckans fredagsfinal ska idolerna sjunga svenska hits. Noah Gerstenfeld berättar att han har blandade känslor inför temat.

- Jag har lyssnat jättemycket på svensk musik men jag har inte sjungit så mycket själv. Det är engelska jag vill sjunga på i framtiden. Men sedan kände jag att det ska bli kul också, att sjunga på sitt eget språk. Det är både enklare och svårare än att sjunga på engelska, säger han.

Låtvalet föll på Jakob Karlbergs "Fan va bra".

- Man kan få go energi i studion och få ut den till dem som sitter hemma i soffan. Jag gillar också när man kan få fram rösten i versen och så blir det lite mer drag i refrängen. Jag tror att den kommer att passa väldigt bra, säger Noah Gerstenfeld.

"Idol" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.