Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bianca Ingrosso. Arkivbild.

Ingrosso sommarpratade om sin sjukdom

Bulimi, utbrändhet och föräldrarnas offentliga skilsmässa. Det är tunga ämnen som behandlas när Bianca Ingrosso debuterar i "Sommar i P1".

I programmet berättar den 23-åriga bloggaren öppenhjärtigt om hur hon lidit av bulimi i flera år, efter att ha drabbats av sjukdomen första gången under tonåren.

- Jag fann en väldigt konstig, men tyvärr väldigt vanlig, trygghet i att vända fokus mot mat och vad jag åt. Lite visste jag då att det skulle komma att ta över mitt liv och hundra procent av mitt psyke. För det är exakt vad bulimi gör – tar över ditt liv och trycker ned dig, får dig att hata dig själv, säger hon i programmet.

Ingrosso berättar även att hon mår bättre i dag, och att hon går i behandling för att bli helt frisk.

- Hade jag fått prata med mitt 16-åriga jag hade jag förklarat att den här hemska sjukdomen äter upp dig inifrån och ut. Bulimi är just det, en fruktansvärd och allvarlig sjukdom som många fler än man tror har, säger hon.

I programmet, som är Ingrossos första som sommarvärd, berättar hon även hur hon drabbades av utbrändhet i fjol och hur hon, som är dotter till artisten Pernilla Wahlgren och dansaren och krögaren Emilio Ingrosso, påverkades av sina kända föräldrars skilsmässa.