Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benjamin Ingrosso är i sommar ute på sin första egna turné. "Det är superspeciellt och väldigt nervöst", säger han. Arkivbild.

Ingrosso ute på vägarna: "Nervöst"

Benjamin Ingrosso är i sommar ute på sin första egna turné. Innan han kliver ut på scenen ber han en bön.

Han är uppvuxen i en underhållningsfamilj och har stått i rampljuset i hela sitt liv. Tidigare i år fick dock Benjamin Ingrosso sitt genombrott som artist i och med sin medverkan i Melodifestivalen.

Nu är han ute på turné i Sommarsverige.

- Det här är första gången jag åker på en sommarturné med mitt band och ska göra mina låtar och förhoppningsvis få en bredare publik. Så det ska bli sjukt kul, säger Benjamin Ingrosso.

TT: Det måste vara en stor grej att åka ut på sin första egna turné?

- Verkligen, det är superspeciellt och väldigt nervöst. Man vet ju inte hur det kommer att tas emot. Det är väl nu man får se hur mycket folk man har ute i landet som lyssnar på en. Det ska bli sjukt kul att få träffa fansen.

TT: Finns det någon scen som du drömmer om att få stå på?

- Ja, alltså Madison Square Garden är väldigt fet. Men annars vore det kul att få spela på någon större musikfestival i Sverige.

TT: När du är ute på vägarna i sommar, finns det någon pryl som du alltid har med dig?

- Jag försöker alltid att få ett piano i min loge. Det är ju väldigt krävande att be om. Men det är najs att ha ett piano som man kan spela på.

TT: Vad är det sista du brukar göra innan du kliver på scenen?

- Ja, jag brukar be. Det är en skön grej, att bara få andas ut lite, vara för sig själva i några sekunder och be en bön.