Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Det här är låtar som jag har skrivit under flera år, storys om mina känslor och mina åsikter", säger Isa Tengblad om sitt kommande debutalbum. Pressbild.

Isa blickar framåt med ny singel

Hon slog igenom i Melodifestivalen, skrev avtal med storbolaget Sony men bestämde sig för att själv ta kontroll över samtliga delar av sin musik.

Nu släpper Isa Tengblad singeln "Shy", den fjärde från hennes debutalbum som förhoppningsvis släpps nästa vår. Tengblad beskriver sitt sound som en mix av Ariana Grande och Zsy, men just låten "Shy" är tydligt Charlie XCX-influerad.

- Låtens tema är att våga övervinna sina rädslor, att ta nästa steg och våga släppa taget, säger Isa Tengblad till TT.

För henne handlar det både om beslutet att lämna samarbetet med ett storbolag i branschen för att starta eget skivbolag och om att våga ta steget fullt ut in i en kärleksrelation.

- Det är en uppmaning till alla om att man ska våga, säger Tengblad.

Tengblad slog igenom med sin medverkan i Melodifestivalen 2015, då hon slutade på sjunde plats i finalen med den egenskrivna "Don't stop". Året därpå tävlade hon med balladen "I will wait".

Hon ser tillbaka på Melodifestivalen som en bra skola, men lär inte dyka upp i tävlingen igen de närmaste åren. Men hon vill inte heller stänga dörren för en framtida schlagercomeback.

- Jag är jättestolt över att ha gjort det, men nu som 20-åring vill jag ta nästa steg och blicka framåt, säger hon.