Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många av tävlingens favoriter finns i den andra semifinalen – och John Lundvik tror att det blir en tuff deltävling. "Men det är bara att gå in för det som vi är här för att göra, och göra vårt bästa", säger John Lundvik.

John Lundvik: Extremt tuff semifinal

John Lundvik är en av Eurovision Song Contests stora favoriter. Innan kampen om förstaplatsen börjar på riktigt måste han däremot ta sig vidare från semifinalen, men det svenska hoppet är säker på sin sak.

Oddsen för vem som kommer att vinna Eurovision Song Contest i Tel Aviv 2019 har pendlat fram och tillbaka de senaste dagarna. Två namn har däremot konstant toppat spelbolagens favoritlistor den senaste veckan: Nederländernas Duncan Laurence och Sveriges John Lundvik.

Duncan Laurence tävlar med bidraget "Arcade" som länge har omtalats som den stora favoriten – och John Lundvik vill inte prata allt för mycket om den stora konkurrenten.

- Det är en fantastisk ballad, han sjunger väldigt bra. Det är det jag kan säga om den.

Semifinalen innehåller även flera artister som väntas gå långt. Rysslands Sergej Lazarev gör comeback och tävlar med låten "Scream". 2016 tog han sig till en tredjeplats i Eurovision Song Contest med låten "You are the only one".

"Som en minifinal"

Även Azerbajdzjans Chingiz med den fartfyllda "Truth" tippas nå en bra placering.

- Det blir extremt tufft. Min semifinal är som en minifinal, säger John Lundvik.

Under torsdagen får han även nordiskt sällskap. Norska Keiino och låten "Spirits in the sky" gör det som Jon Henrik Fjällgren försökt – att ta in jojken till Eurovision. Dessutom tävlar danska Leonora med låten "Love is forever".

Trots att John Lundvik har varit säker på att knipa en finalplats sedan han vann den svenska Melodifestivalen, känner han av nerverna.

- Det är många miljoner tittare, när resultatet kommer vet man aldrig vad som händer. Jag är nervös, men glad, säger han.

"Det är dumt"

Intresset för John Lundvik har varit stort från internationellt håll, med många intervjuer som följd. Nu består uppladdningen i att hitta en balans mellan lugn och aktiviteter.

- Jag försöker träna på dagarna, vi har ett bra häng, vi gör inte för mycket men inte heller för lite. Jag försöker bara tänka på att ha kul så länge den här resan varar. Jag tror att väldigt många spänner sig inför finaler och semifinaler, det tror jag är dumt, säger han.

Oavsett hur det går på torsdag är John Lundvik redan klar för finalen som låtskrivare. Han ligger nämligen bakom Storbritanniens "Bigger than us", framförd av Michael Rice.

Semifinalen sänds klockan 21 den 16 maj i SVT1.

Rättad: I tidigare versioner av denna text angavs fel dag då semifinalen äger rum. Dessutom angavs fel röstningsnummer för Moldaviens bidrag.