Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julianne Moore kommer att medverka i den Apple tv plus-exklusiva tv-serien "Liseys berättelse", som baseras på Stephen Kings bok med samma namn. Arkivbild.

Julianne Moore i ny Stephen King-serie

Apple fortsätter att storsatsa på sin kommande strömningstjänst för tv och film, kallad Apple tv plus.

Senast i raden av serier som jätten lagt rättighetsvantarna på är en åtta avsnitt lång tolkning av Stephen Kings skräckroman "Liseys berättelse" från 2006, skriver Hollywood Reporter.

Oscarsmeriterade Julianne Moore spelar en av rollerna i thrillern och för manus står Stephen King själv, enligt Hollywood Reporter.

För att addera ytterligare till stjärnstatusen så produceras serien av JJ Abrams ("Lost", "Star wars: The force awakens").

Apple berättade vid ett event i mars att de planerar lanseringen av sin nya strömningstjänst till hösten, och av allt att döma kommer den att utmana etablerade jättar som Netflix, Amazon och HBO.

Det är sedan tidigare bland annat känt att Apple knutit till sig skådespelare som Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell till den nya plattformsexklusiva serien "The morning show", samt att Steven Spielberg regisserar fantasy-serien "Amazing stories".