Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi kände inte varandra, jag tror att det är en fördel. Vi var väldigt nyfikna på varandra", säger Kajsa Ernst om sin relation till de andra deltagarna i "Stjärnorna på slottet".

Kajsa Ernst: "Omskakande år"

Kajsa Ernst står i centrum i säsongens andra "Stjärnorna på slottet". Det blir ett stundtals allvarligt program om metoo, sorg och medberoende.

När Kajsa Ernst blev erbjuden att delta i "Stjärnorna på slottet" var det först inte alls säkert att hon skulle nappa.

- Jag brukar alltid säga nej. Jag har sagt nej till "Let's dance" och en massa andra program men nu kände att jag "nä, nu får jag säga ja". Det här är inget program som man blir utröstad från, man får inte åka om man har en dålig middag. Så jag sa ja, helt enkelt, berättar hon.

Väl på Teleborgs slott i Växjö ångrade Kajsa Ernst inte sitt beslut. Hon trivdes bra med de andra stjärnorna.

- Vi hade väldigt roligt och vi var medarbetare, var inga stjärnor som var med i något tv-program utan vi samarbetade. Det var varmt och inkluderande, säger hon.

"Bli verklig"

Innan inspelningarna drog i gång tänkte hon igenom vad hon ville prata om på sin dag.

- Man måste bidra, det bygger ju på det. Så jag ville inte bara prata om det jag har gjort, det kan man ju googla sig till, utan bli lite verklig, säger Kajsa Ernst.

Det blir flera tunga berättelser i programmet, bland annat från barndomen – Kajsa Ernst växte upp med en missbrukande mamma. Hon tvekade inte att berätta om svåra ämnen.

- För mig är det så genomlevt och bearbetat, så det var ju inte första gången jag pratade om det. Men nu valde jag att göra det i det här forumet för det är också allmängiltigt, tänker jag, säger Kajsa Ernst.

"Stort jävla äntligen"

Under det senaste året har hon varit involverad i #tystnadtagning-uppropet, som kom i kölvattnet av metoo, och även det får ta plats i programmet.

- Det här året har varit fantastiskt, omtumlande, omskakande. Högt och lågt, verkligen. Ett stort jävla äntligen. Nu är det uppe på bordet, det pågår fortfarande och det kommer att pågå länge. Det är inte över, utan det är nu arbetet pågår för att de som kommer efter oss ska få det bättre, säger Kajsa Ernst.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.