Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kim Larsen dominerar den danska albumlistan med nio av tio i topp. Arkivbild.

Kim Larsen slår historiskt musikrekord

Kim Larsen är populärare än någonsin i hemlandet Danmark.

Drygt två veckor efter musikikonens död dominerar han den danska albumlistan med nio av tio album i topp, skriver Ekstra Bladet.

Därmed sätter Kim Larsen ett historiskt rekord på den danska albumlistan med plattan ”Midt om natten” från 1983 i topp. Utöver den älskade dansken kammar bara den amerikanska rapparen Post Malone hem en placering bland veckans tio i topp med plattan "Beerbongs & Bentleys" på plats nummer nio.

Kim Larsen lyckas även med konsttycket att få med hela femton album på danska topp 40, som räknar både strömmade och fysiskt sålda album per vecka.

Sedan nyheten kom den 30 september att Kim Larsen avlidit, 72 år gammal, i sviterna av cancer har musikikonen hyllats flitigt. Hela 35 000 människor samlades på Rådhusplatsen i Köpenhamn för att se minneskonserten den 7 oktober – och 1,4 miljoner följde den via tv-apparaterna.

Kim Larsen startade rockgruppen Gasolin 1969 som slog igenom i hela Skandinavien med hitlåtar som "Hva’ gør vi nu, lille du?". Larsen solodebuterade 1973 med "Værsgo" och blev en av Danmarks mest folkkära artister.