Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Karin Nyman är dotter till Astrid Lindgren. Arkivbild.

Lindgrens dotter kritisk mot "Unga Astrid"

Astrid Lindgrens dotter riktar kritik mot den kommande filmen "Unga Astrid" i en intervju med tidningen Vi, enligt Expressen.

"Unga Astrid" kretsar kring Astrid Lindgrens liv på 1920-talet och tar bland annat upp författarens graviditet utanför äktenskapet. I en intervju i septembernumret av tidningen Vi säger dottern Karin Nyman bland annat att filmen aldrig hade kunnat göras medan Astrid Lindgren levde.

Hon ifrågasätter också att filmen kretsar kring den unga Astrid Lindgren.

- Jämför med filmerna om exempelvis Borg och Churchill som berättar vad dessa män åstadkom i livet... medan en biopic om Astrid handlar om hennes privatliv – och då några år av hennes mest intima privatliv – tjugo år innan hon skriver den bok som gör henne berömd. Är det inte rätt tvivelaktigt? Som om det vore det enda intressanta med henne, säger Karin Nyman i intervjun enligt Expressen.

Regissören Pernille Fischer Christensen säger i en kommentar till Vi:

- Det är kvinnor som Astrid, deras livsval och konstnärskap, som har banat väg för de liv vi kvinnor kan leva i dag. Det är så viktigt att vi kommer ihåg de kvinnliga föregångarna, att vi förstår varifrån vi kommer för att förstå våra egna liv och vad vi måste värna om.

"Unga Astrid", med Alba August i rollen som Astrid Lindgren, har biopremiär den 14 september.