Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Johansson och Liv Mjönes har två av huvudrollerna i kommande komedin "Carl-Johan, Frank och jag", med manus av Peter Magnusson.

Livskris och frieri i ny Magnusson-komedi

Ska Vera sänka sina krav eller fortsätta att hoppas på kollegan Frank? Det är frågan i kommande komedin "Carl-Johan, Frank och jag", med manus av Peter Magnusson.

Vera börjar närma sig 40-årsstrecket, men är fortfarande på jakt efter den stora kärleken. Gärna då kollegan Frank (Erik Johansson), som dock redan har flickvän och dessutom flyttar till Åre innan det hinner hända något.

Samtidigt vill Veras livscoach att hon ska sänka sina krav för att äntligen få en stadig relation.

- Vera är alltid kvar sist på fester och lyckas alltid få till det med någon. Men kanske inte under någon längre period, säger Liv Mjönes.

"Carl-Johan, Frank och jag" bygger på ett manus av Peter Magnusson, som också spelar en av huvudrollerna. Han har tidigare skrivit manus till bland annat "Sommaren med Göran" (2009) och "En gång i Phuket" (2012).

Den nya filmen, som har fått undertiteln "en komedi om ett frieri", regisseras av Leif Lindblom.

Ny Östlundfilm

Komedin är en av flera kommande inspelningar som filmfonden Film i Väst presenterade vid en pressträff på måndagen. Bland de övriga finns exempelvis Moa Gammels regidebut i "Lasse-Majas detektivbyrå, Tågrånarens hemlighet" och en ny Sune-film.

Dessutom börjar i sommar inspelningarna av Ruben Östlunds nästa film "Triangle of sadness", som tar avstamp i modeindustrin. Utöver en manlig och en kvinnlig modell har dock även en marxistisk båtkapten, en rysk gödselkapitalist och en filippinsk städerska centrala roller i filmen.

"Träffat nästan alla"

Ruben Östlund, för tillfället i Thailand för att leta efter inspelningsplatser, gjorde stor succé med "The square", som vann Guldpalmen i Cannes 2017 och senare blev både Oscars- och Golden Globe-nominerad. Han känner dock ingen större press inför den nya filmen.

- Jag var mycket mer nervös innan "The square". Den här har jag lite mer kontroll på, säger han via länk från Thailand.

Enligt producenten, Erik Hemmendorff, är rollistan inte klar. Framgångarna har dock skapat helt nya förutsättningar.

- När vi gjorde "Turist" hade vi en idé om en väldigt känd person i huvudrollen. Men ingen visste vilka vi var, så vi kom inte fram någonstans, säger Hemmendorff.

- Nu har vi tillgång till alla, till vem som helst. Jag kan inte avslöja någonting, men vi har ju träffat nästan alla, så kan man säga.