Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Rage 2" är bra, men har en hel del brister, enligt de inledande recensionerna. Pressbild.

Ljummen kritik för "Rage 2"

Svenskutvecklade "Rage 2" är ute, och recensenterna är halvnöjda. Själva actionscenerna får tummen upp, medan motivationen att utföra sidouppdrag tryter.

Gameinformers Daniel Tack sätter betyget sju av tio. Han hyllar själva skjutandet och vapnen, men tycker att spelet utanför stridens hetta har allvarliga brister, "inklusive svaga rollfigurer, tråkiga aktiviteter och fiender och en sömnig, ytlig öppen värld.

Svenska Gamereactors Kim Orremark är inne på en liknande linje och har svårt att hitta motivationen att fortsätta utforska spelet efter att huvudberättelsen är avslutad. Betyget blir en sexa, medan hans norska och danska kollegor är mer entusiastiska och sätter varsin nia på den tiogradiga skalan.

Halvnöjd är FZ:s Marcus Grönskog, som sätter betyget "bra", en trea av fem.

Tungviktaren Polygons Ben Kuchera blundar inte för spelets brister, och pekar bland annat ut att spelet känns linjärt trots att det bygger på en öppen karta, men har ändå svårt att lägga ifrån sig handkontrollen.

"'Rage 2' är ett löjligt roligt spel när jag har förstått hur jag ska närma mig dess annars rutinmässiga design", skriver han och tillägger att varje vapen ser, känns och låter perfekt, även innan han har uppgraderat dem.

Gamespots Michael Higham sätter betyget sex av tio och ser outnyttjad potential i spelets öppna värld.