Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Lundvik får en kram av Irlands artist Sarah McTernan efter sjätteplatsen i Eurovision. Nu väntar vardagen i Sverige. "Det ska bli skönt att få komma hem och bara få vara pappa", säger han till TT.

Lundvik: Sverige har bitit av sina nagelband

Favorit hos juryn och sexa totalt – men innan slutresultatet stod klart utsattes John Lundvik för en nervkittlande väntan i Eurovision Song Contest.

Det blev en riktig rysare för Sverige i Eurovision Song Contest. När programledarna presenterade publikens röster ställdes Sveriges John Lundvik mot storfavoriten Duncan Laurence från Nederländerna. Sedan väntade de länge med att avslöja resultatet. Slutligen blev det en nederländsk seger – till John Lundviks synbara besvikelse i green room.

- De gör så här för att skapa spänning, man ska skapa tv och hela Europa tittar. Jag tror att hela Sverige har bitit av sina nagelband i kväll, säger han strax efter sändningen, och tillägger:

- Jag är jättenöjd med mitt framträdande och att vinna juryns röster är ganska stort. Jag känner mig verkligen som en vinnare.

"Värdig vinnare"

Om John Lundvik trots allt hade besegrat Nederländerna, hade han kommit både först och sist i tävlingen. Han är låtskrivare till Storbritanniens bidrag “Bigger than us”, som framfördes av Michael Rice. Låten fick ynka 16 poäng totalt – en sistaplats med andra ord.

- Man vet aldrig vad folk vill ha. Michael Rice har haft det tufft med repetitioner och numret. Men sedan är det en sångtävling. Vi pratade lite efteråt och han var inte jättenöjd med insatsen, säger John Lundvik.

TT: Vad tycker du om vinnaren Duncan Laurences bidrag?

- Jättebra låt, skön kille, vi har hängt ganska mycket. Den är ju pampig, en värdig vinnare tycker jag, säger John Lundvik.

Han hyllar även Nordmakedoniens bidrag "Proud" av Tamara Todevska, som gick oväntat bra i tävlingen.

- Det var härligt för hon var ganska otippad bland många, säger Lundvik.

Nu väntar vardagen hemma i Sverige, långt från den intensiva tillvaron i Tel Aviv.

- Närmaste veckan blir det att åka hem och vara med barnen. Det har varit extremt tufft de här veckorna. Tidiga morgonar, enormt mycket arbete och press, säger han.

Inte ESC som artist

Därefter blir det Diggiloo-turné i sommar, höstturné tillsammans med The Mamas och därefter vinterturné. Fullt upp med andra ord.

- Jag ser fram emot att möta Sverige efter den här succén i Europa, säger John Lundvik.

TT: Kan du tänka dig att tävla i Melodifestivalen igen?

- Som låtskrivare ja, just nu tror jag inte det som artist. Man vet aldrig, men som låtskrivare, absolut.