Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

I årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" får tittarna följa tre par. Årets deltagare är Sam Gustafsson, Magnus Carlsson, Martin Ericson, Sara Lannergren, Madelene Krånghed och John Wallen. Pressbild

Magnus om giftermålet i tv: Skriver historia

Magnus Carlsson hade aldrig tänkt att han skulle gifta sig – nu gör han det i tv. Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" har snart premiär, och i det första avsnittet får tittarna möta Magnus Carlsson och Sam Gustafsson.

Med hjälp av en expertgrupp matchas tre olika par ihop, men första gången de möts är vid altaret på bröllopsdagen. Den fjärde säsongen av SVT:s realityprogram "Gift vid första ögonkastet" drar snart i gång och först ut att säga "ja" till varandra är Magnus Carlsson och Sam Gustafsson.

- Vi är med och skriver historia eftersom att vi är det första gayparet som gifter sig. Jag vet inte om det har varit något annat gaypar ens utanför programmet som har gift sig på bästa sändningstid. Det känns rätt stort. Även om det kanske är trivialt att man är med i ett dejtingprogram, går det framåt för hela hbtq-världen, säger Magnus Carlsson.

"Hinner inte tänka"

Det var vännerna som uppmuntrade honom till att söka in, Magnus Carlsson följer själv inga dejtingprogram på tv. Innan inspelningen hade han aldrig tänkt på att gifta sig – nu gjorde han det med en främling.

- Det är svårt att visualisera hur det ska vara, men när han sedan kom in kunde jag pusta ut, det kändes bra, berättar Magnus Carlsson om när han såg sin man första gången.

Brudgummen Sam Gustafsson, var mer förberedd.

- Självklart var det lite nervöst, men jag har sett tidigare säsonger och visste vad som skulle hända. Sedan är det väldigt intensivt att spela in tv, så man hinner inte tänka, berättar han.

Få par håller

Programmet är inne på sin fjärde säsong och hittills har alla par i programmet gått skilda vägar, men trots det håller årets deltagare hoppet uppe.

- Det är svårt att gifta sig med någon man inte känner, men söker man hit känns det som att man har ett öppet sinne. Man vet inte, kanske är det den rätta som står där, säger Magnus Carlsson.

Programmet har premiär på SVT den 4 mars.