Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mendez ska göra en av huvudrollerna i "Djungelboken – the musical". Arkivbild.

Mendez blir apkung i "Djungelboken"

"Djungelboken" blir musikal i höst. En av huvudrollerna spelas av Melodifestivalstjärnan Mendez.

Mendez gjorde succé i sin comeback i Melodifestivalen tidigare i år. Hans "Everyday" fick tredje mest röster av svenska folket i finalen och låten har därefter blivit en stor hit.

Nu är det klart vad som blir Mendez nästa steg – i höst ska han spela en av huvudrollerna i "Djungelboken – the musical".

- Jag har ju en stor familj så jag tänker mycket familj vad jag än gör. Så för mig passar att det att stå på en scen där hela familjen kan komma och titta, säger Leo Mendez.

"Latinamerikanska rytmer"

Musikalen är en nytolkning av den klassiska historien. Mendez ska spela en variant av Kung Louie som ska heta Kung Gibbon.

- Han är kungen över alla apor. Han kommer att få sjunga latinamerikanska rytmer, så det är en annorlunda version som är lite mer anpassad till mig. Det känns väldigt kul, säger han.

Mendez berättar att han känner sig "lite skraj" inför att stå på en scen och skådespela – något han inte gjort tidigare.

- Vi får se hur det går. Men jag har ju varit gift i många år, så jag borde fixa det, säger han och skrattar.

Fröling medverkar

Även Tilde Fröling gör debut på musikalscenen – hon ska spela gamen Huulda. I övriga roller syns rutinerade musikalartister som Gunilla Backman, som ska spela Kaa, och Jakob Stadell, som ska spela Shere Khan.

"Djungelboken – the musical" får premiär i Stockholm i november. I början av nästa år åker den sedan på turné till en rad svenska städer.