Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi gullar inte till det, det är ju så mysigt där", säger Alexandra Rapaport om inspelningsplatserna på Sandön. Pressbild.

Mysrys när "Morden i Sandhamn" återvänder

En sommaridyll som skakas av läskiga mordfall. Det tycks vara ett vinnande tv-koncept – nu är "Morden i Sandhamn" tillbaka med en sjätte säsong.

"Morden i Sandhamn" hade premiär 2010. Sedan dess har tv-teamet återvänt till Sandön i Värmdö kommun med jämna mellanrum – något som Alexandra Rapaport, som spelar sommargästen Nora Linde, inte har något emot.

- Man blir alltid lika glad när man får en säsong till, säger hon.

- Jag tycker att det är ett härligt jobb. Jag tycker om berättelserna och jag tycker om Nora, hon ligger väldigt långt från den jag är som privatperson och det är alltid roligt att forska i det.

"Så mysigt"

Att serien spelas in på plats i Sandhamn är inte heller någon nackdel.

- Vi gullar inte till det, det är ju så mysigt där. Det är en sådan idyll. Varje gång man kommer dit tänker man att "det här är inte möjligt, det är ju Bullerbyn". Jag älskar att vara där, säger Alexandra Rapaport.

"Morden i Sandhamn" spelas dock inte in under högsommaren, då är det alldeles för mycket folk på ön, vilket ibland kan leda till visst obehag.

- Jag har liksom badat när det är tolv grader och låtsats att det är jätteskönt, så jag är ju glad varje gång jag får ett manus och det inte innehåller bad, säger Alexandra Rapaport.

"Svårare fall"

I den nya säsongen utlovas "svårare fall än någonsin tidigare" och Nora Linde får delvis en ny roll.

- Man kommer att få möta henne lite mer i arbetet. Hon har ju gått från att vara affärsjurist till att bli åklagare och därför kommer hennes yrkesfunktion att bli lite mer användbar för serien, säger Alexandra Rapaport.

Den nya säsongen av "Morden i Sandhamn" får premiär i TV4 den 2 maj.