Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skidlaget och skridskolaget fick tävla om den sista finalplatsen i "Mästarnas mästare". Pressbild.

Nervkittlande när "Mästarnas mästare" avgörs

Snart visas det sista avsnittet av "Mästarnas mästare" – men tittarna vet fortfarande inte vem som utmanar bollaget i finalen. SVT bröt semifinalen i nattduellens slutskede.

Simlaget har fallit, kraftlaget och friidrottslaget likaså. SVT:s "Mästarnas mästare" är inne på slutskedet av sitt tioårsjubileum och speciellt för i år är att deltagarna är grupperade i lag utifrån vilket sport de utövar, i stället för att tävla individuellt. På söndag kommer svaret – är det bollaget, skridskolaget eller skidlaget som tar hem kalaset?

Inför det sista avsnittet vet tittarna fortfarande inte vilket av de två sistnämnda lagen som har chans att få ställa sig på prispallen.

Efter semifinalen stod det klart att bollaget med Jesper Blomqvist, Kennet Andersson och Magnus Wislander hade en säker plats – men när det var dags för nattduell och slalomlegendaren Ingemar Stenmark mötte ishockeystjärnan Peter "Foppa" Forsberg i en avgörande tävling bröt SVT.

- Det var många tankar så klart, vinna eller försvinna, men det viktiga är att vi är ett lag. Det var väldigt stressande och nervkittlande för alla, inklusive produktionen. De tyckte nog att det var ganska häftigt att det blev en avgörande duell mellan de stora inom svensk idrott, säger Maria Rooth från skridskolaget.

"Skönt att slippa"

Magdalena Forsberg från skidlaget hade en liknande upplevelse.

- Vi har två lag som väldigt gärna ville gå vidare, det var en otroligt spännande kväll, säger hon.

Bollaget, som hade en krokig väg till final kantad av skador, satt på bekvämt avstånd från nattduellen och legendarkampen.

- Det var otroligt skönt att slippa den, vi hade provat nattduellen en gång och visste hur hemskt det var. Vi fick i stället bara ladda om och njuta, säger Jesper Blomqvist.

"Inte favoriter"

TT: Hade ni väntat er att ta er så här långt i tävlingen?

- Nej, det hade vi egentligen inte, men självklart jobbade vi för det, även om vi kanske inte var favoriter, säger Jesper Blomqvist.

Finalen sänds i SVT1 på söndag klockan 20.00.