Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Katrin Sundberg leder SVT:s nya fredagsunderhållning "Alla för en".

Nu börjar SVT:s nya fredagsunderhållning

På fredag börjar SVT:s nya fredagsunderhållning "Alla för en". Här blandas kända ansikten med vanliga personer i populärkulturella utmaningar.

Det gäller att både ha snabb slutledningsförmåga och rappa fötter – och dessutom bra koll på film, tv och musik. I SVT:s nya program "Alla för en" bjuds kändisar och vanliga personer in för att tävla ihop i populärkulturella utmaningar. Medverkar gör bland andra journalisten Janne Josefsson, komikern Emma Molin och artisten Jessica Andersson.

Programledare för "Alla för en" är Katrin Sundberg. Hon har gjort sig känd med rollfiguren Häxan Surtant, och är skådespelare, regissör och manusförfattare.

- Jag hoppas att alla tycker det är så kul som vi hade i studion, för vi skrattade så att vi höll på att kissa på oss, säger hon.

"Inte van sådana sammanhang"

Varje avsnitt kommer att innehålla olika teman – det är till exempel inte en slump att sportjournalister möter sportutövare i avsnitt fem. Det betyder däremot inte att hela timmen är tillägnad idrott. Det kan till exempel handla om att lösa emoji-rebusar för att lista ut en filmtitel, eller att fylla i den sista textraden i en låt spelad av musikansvarige Björn A Ling med band.

- Det är det som är charmen och styrkan i programmet, att det är människor man inte är van vid att se i sådana här sammanhang som kommer att dyka upp, säger Katrin Sundberg.

Inspirera där hemma

TT: Varför tycker du att man ska kolla på det här programmet?

- Det är högt tempo, det är mycket skratt och det spänner över flera områden. Det är en väldigt rolig blandning och en enorm energi, säger Sundberg.

Även om Katrin Sundberg har arbetat länge med tv och radio, blir det här hennes första programledarroll inför en studiopublik.

- Det känns konstigt, men jag har gjort så gott jag kan och jag hoppas att det kommer att räcka till, säger hon.

- Det är roliga tävlingar som jag tror att många kommer att bli inspirerade av och göra hemma. Det här kanske blir det folk ägnar julhelgen åt senare, säger Katrin Sundberg.

"Alla för en" sänds i SVT1 på fredag klockan 20.00.