Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bo Kaspers Orkester, med sångaren Bo Sundström i spetsen, var kvällens stjärnor på "Allsång på Skansen".

Regndans och nostalgi på "Allsång på Skansen"

Schlagerdrottningar, rockhyllning och en stor dos Bo Kaspers Orkester. Säsongens näst sista "Allsång på Skansen" var en lika jazzig som folklig historia.

"Allsång på Skansen" börjar sjunga på sista refrängen för sommaren. En rosa sommarhimmel och såpbubblor ramade in kvällens program som bjöd på allt från regndans till krogshow.

Först ut att charma Skansenpubliken var artisterna Petter, SAMI och Molly Sandén som proffsigt framförde sin gemensamma hit "Regnet". För att sedan bryta av med svängigare allsångstoner till schlagerdängan "Växeln hallå".

Men regntemat slutade inte där. Med en historisk högsommar i ryggen tycks programledaren Sanna Nielsen ha tröttnat på värmen:

- Jag vågar nästan inte ens tänka tanken, men visst vore det skönt med lite regn, sade programledaren i direktsändning och framförde en spexig regndans.

Varm nostalgi

Sollidenscenen gästades även av solstrålar. Norska sångaren Anita Hegerland bjöd på kvällens första dos nostalgi då hon framförde sin jättehit "Mitt sommarlov" från 1970.

Kvällens andra vemodiga inslag var en känsloladdad hyllning till folkkäre rockstjärnan Jerry Williams som avled i våras.

- Han gav sig aldrig, fick med sig varenda en i sin publik. Det var glädjen, lusten och viljan att få lira med sitt band som var det viktigaste, sade en rörd Sanna Nielsen innan Jerry Williams eget band intog scenen och trollband publiken med "It started with a love affair".

Det tredje inslaget nostalgi kom i betydligt mer fartfylld form, när Lena Philipsson höjde publikens puls med sin åttiotalshit "Kärleken är evig".

Folklig jazz

Trots hård konkurrans var kvällens stjärnor utan tvekan Bo Kaspers Orkester som fått äran att leda "Allsångsscenen är din" i direktsändning på SVT efter "Allsång på Skansen". Ett ärofyllt uppdrag som tidigare har gått till artister som Lisa Nilsson och Tomas Ledin.

- Ni som känner mig vet att jag älskar när allt ljus är på mig, men i kväll är allt ljus på oss, sade sångaren Bo Sundström och rev av hit efter hit.

Bo Kaspers Orkester, som verkat dryga 30 år i rampljuset, har letat sig in i den svenska folksjälen med sin varma jazziga pop på svenska. Under sin timme på Sollidenscenen passade bandet på att varva smakprov från sin aktuella krogshow "Allt ljus på oss" med uppdaterade klassiker. Som en salsainfluerad hiphopvariant av "Undantag" tillsammans med Danny Saucedo och Linda Pira. Stjärnskottet Sabina Ddumba kompletterade skickligt de erfarna musikrävarna på scen.

Allsångskvällen avrundades på vackraste sätt till tonerna av Bo Kaspers Orkesters bitterljuva klassiker "Vi kommer aldrig att dö" – i takt med att sensommarmörkret slöt sig över Stockholm.