Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Renaida Braun fick lämna "Stjärnornas stjärna" i det sjätte programmet. Arkivbild.

Renaida fick lämna "Stjärnornas stjärna"

Renaida Braun blev den femte deltagaren att lämna "Stjärnornas stjärna". Precis på målsnöret innan semifinalen.

Kvällens program bjöd både på disco och svenska visor. Renaida tolkade både discoklassikern "Celebration" och dessutom sjöng hon Sonja Aldéns "Du är allt" till minne av sin far. Men det räckte inte hela vägen fram efter att tittarna och juryn sagt sitt.

Både Andreas Weise och Peter Larsson imponerade med sina vistolkningar. I samma kategori valde Mariette Hansson att tolka Ainbusk-låten “Älska mig”. En visa hon valde efter att ha sätt dokumentären om Josefin Nilsson.

- Det kändes så självklart för mig att göra något viktigt och få föra fram ett budskap på bästa sändningstid. Det handlar om att använda sin röst och påminna folk om hennes historia, sade Mariette till Nöjesbladet inför sändningen.

Och hennes tolkning gick hem hos både publiken, tittarna och juryn.

- När man tar en sådan här nästan snudd på ikonisk visa är det viktigt att man gör den till sin egen och det är väldigt få som lyckas med det, men du gör det i dag. Fantastiskt, sade gästdomaren Jack Vreeswijk.

Nästa vecka vankas semifinal i TV4:s musiktävling “Stjärnornas stjärna” – och då står både musikal och 50-tals-rock’n’roll på schemat.