Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hurula ser fram emot festivalturnén: "Första spelningen har inte inträffat än, så jag vet inte vad som kommer ske. Men jag är optimistisk."

Rockstjärnor på ambulerande festival

Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på samma scen. I veckan är det premiär för festivalturnén "Let's spend the night together".

Robert Hurula har redan påbörjat sin turné för sommaren. Men från och med den 7 juli sluter han upp med Veronica Maggio och Weeping Willows för "Let's spend the night together".

Premiären äger rum på Liseberg i Göteborg, sedan fortsätter den ambulerande festivalen till Uppsala och Linköping.

- Jag ska åka till ett nöjesfält med mina kompisar, spela på en stor scen och bo på hotell bredvid. Det ska bli skitkul, tänker jag. Det är min plan. Jag spelade på Liseberg för några år sedan, på lilla scenen, det var roligt, säger Hurula.

Nya upplevelser

Han hoppade på "Let's spend the night together" eftersom han vill spela på nya ställen.

- Man vill försöka göra så mycket olika saker som möjligt. Jag försöker att inte spela på samma ställe två gånger. Det kändes roligt med en sådan grej, som är något annat. Testa hur det är, säger Hurula.

Turnékompisarna har han dock delat scen med tidigare.

- Jag har spelat på samma scen på samma festival som Weeping Willows förut. De är schyssta. Veronica Maggio spelade på P3 Guld före oss en gång. Alla verkar schyssta, säger Hurula.

Gästartister

Såväl Veronica Maggio som Weeping Willows tillhör landets absolut största artister. Hurula har tidigare spelat i flera punkband och solodebuterade först 2014 med albumet "Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för".

- De är stora, etablerade artister på ett annat sätt. Det är deras publik jag kommer spela inför till stor del. Men det känns bra, säger han.

I Uppsala får de också besök av Moneybrother och Linnea Henriksson. I Linköping är Donika Nimani med – samtidigt som Moneybrother sluter upp för en andra spelning.

Parallellt liv

Utöver festivalturnén är mycket på gång för Hurula. I höstas kom albumet "Vapen till dom hopplösa" han arbetar nu med nytt material – och försöker få tiden att räcka till.

- Jag önskar att jag kunde leva ett till liv parallellt, så känns det ibland. Vilket är kul, att man har mycket tankar och idéer. Man önskar bara att man hade hunnit göra allt, säger Hurula.