Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag är inte så rädd för känslor. Jag tycker att det är bra och fint att känna saker, att vara ledsen när man är ledsen och arg när man är arg. Alla är så och då är det inte någon idé att sitta i tv och låtsas att man inte är så", säger Sabina Ddumba om känsloyttringarna i "Så mycket bättre".

Sabina Ddumba: "Jag var livrädd"

Hon var "livrädd" inför sin dag i "Så mycket bättre". Efteråt kände sig Sabina Ddumba fylld med kärlek.

Sabina Ddumba är en av de senaste årens mest omtalade svenska artister med stora hits som "Not too young" och "Effortless" i bagaget.

Men att hon skulle ställa upp i "Så mycket bättre" var ingen självklarhet – trots att hon "älskar programmet".

- Jag visste att jag var taggad men jag visste inte om jag skulle göra det nu. Jag visste inte om det var läge, om det var dags, säger Sabina Ddumba.

Vällande känslor

Framgångarna till trots – hon har ändå bara ett album på meritlistan.

- Så tänkte jag verkligen först; "men vadå, jag har ju bara släppt ett album, det finns bara elva låtar att välja mellan", säger Sabina Ddumba.

- Men sedan kom jag på att man inte kan tänka så. Någon har gjort en massa album och en annan har turnerat jättemycket, man har olika bakgrund. Då var det självklart att jag skulle vara med, säger Sabina Ddumba.

Hon berättar att hon är en person som ofta står i centrum och tar plats. Ändå kände hon sig nervös när hennes dag skulle spelas in.

- "Men Gud, det ska verkligen handla om mig i dag." Det kändes lite jobbigt. Men efteråt var man helt tom, man hade känt så mycket och det hade vällt ut så mycket känslor hela dagen. Jag kände mig lycklig efteråt, jag lyste upp och kände mig fylld med kärlek, säger Sabina Ddumba.

"Blev golvad"

Att få höra Uno Svenningsson, Kikki Danielsson och de andra artisterna tolka hennes låtar beskriver hon som "sinnessjukt".

- Det går nog inte att beskriva för någon som inte har varit med om det. Det är en helt magisk känsla, säger Sabina Ddumba.

TT: Var det någon tolkning som gjorde extra starkt intryck?

- Anders tolkning. Jag blev golvad. Jag tror inte riktigt att jag visste vad jag skulle förvänta mig men när han körde... jag tror att jag bara satt och gapade. Jag hade aldrig ens kunnat tänka att man skulle kunna göra låten på det sättet. Jag blev extremt inspirerad.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.