Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Edward af Sillén och Sanna Nielsen kommenterar Eurovision Song Contest i SVT. Pressbild.

Sanna Nielsen kommenterar Eurovision

Sanna Nielsen är tillbaka i Eurovision Song Contest – som kommentator. Tillsammans med Edward af Sillén ska hon guida tv-tittarna genom sändningarna från Lissabon.

Sanna Nielsen, som ju själv kom trea Eurovision Song Contest 2014, berättar att det var lätt att tacka ja när manusförfattaren och regissören Edward af Sillén frågade om hon ville bli hans kommentatorskollega.

- Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan. Sedan var det väldigt roligt att kommentera Eurovision 2015 när Måns Zelmerlöw vann, säger Sanna Nielsen.

- Så när Edward ringde tänkte jag att det där vill jag inte gå miste om. Att få sitta i ett trångt och varmt bås, äta lite snacks och skratta med Edward, det är fantastiskt roligt.

Tror på Ingrosso

Senast hon kommenterade Eurovision var alltså i Österrike 2015 och då gick det som bekant bra för Sverige. Även i år tror Sanna Nielsen att det svenska bidraget kan räcka långt.

- Jag tror att det kan gå väldigt bra för Benjamin Ingrosso så då blir det jul lite extra roligt att sitta där. Han är helt fantastisk och låten är helt fantastisk och numret, det är helt sjukt. Hur har de gjort det där? Det är så häftigt att se, säger Sanna Nielsen.

Tajt schema

Hon kommer att vara på plats i Lissabon i en och en halv vecka – samtidigt som planeringen inför årets omgång av "Allsång på Skansen", som hon programleder, är i full gång.

- Så fort jag landar i Sverige igen så åker jag direkt och tar bilder för allsångshäftet. Men med bra planering så löser sig allt, säger Sanna Nielsen.

Semifinalerna i Eurovision Song Contest äger rum den 8 och 10 maj och den stora finalen sänds sedan den 12 maj. Sverige tävlar i den andra semifinalen.