Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alex Schulman. Arkivbild.

Schulmans "Bränn alla mina brev" blir film

Alex Schulmans bok "Bränn alla mina brev" blir film. SF Studios ska ta den dramatiska kärlekshistorien i hans släkt till vita duken.

I "Bränn alla mina brev", som kom i fjol, berättar Schulman om en familjehemlighet som påverkat flera generationer: det dramatiska kärleksdramat mellan hans morfar, författaren Sven Stolpe, mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz.

Filmen blir en dramatiserad bearbetning av de tre perspektiven som tagits fram med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag.

"Det kunde jag inte tro, när jag satt vecka efter vecka i biblioteken för två år sedan och gick igenom de här 80 år gamla breven, att den historien nu ska bli en storslagen film som ska visas på vita duken. Jag är väldigt stolt och glad", säger Schulman i ett pressmeddelande från SF Studios som har köpt filmrättigheterna.

I samma pressmeddelande beskriver SF Studios filmchef Annika Sucksdorff boken som "en fängslande historia om passion och svartsjuka":

"Bränn alla mina brev belyser hur ett historiskt möte kan få stora konsekvenser flera decennier och generationer senare. Det är en tidlös kärlekshistoria som fängslar sina läsare på ett fantastiskt sätt.".

Än så länge är inga detaljer, som skådespelare, regissör eller premiärdatum, klara.