Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benjamin Ingrosso träffar elever och sjunger sin låt "Dance you off" under ett besök på svenska skolan i Carcavelos utanför Lissabon.

Selfies och allsång när Ingrosso möter elever

”Kan vi göra det igen!?" utbrister en elev på svenska skolan utanför Lissabon när Benjamin Ingrosso framfört sitt Eurovision Song Contest-bidrag vid ett piano. Att möta fans i alla åldrar hör Eurovisionlivet till mellan alla spelningar och repetitioner.

- Supermysigt och kul att vara här, alla barn sjöng med i låtarna och de har så många och så bra frågor, säger Benjamin Ingrosso.

Solen gassar och vattnet i poolen ligger stilla när Benjamin Ingrosso hoppar ur en bil utanför den svenska skolan utanför Lissabon. Och fler låtar – förutom tävlingsbidraget "Dance you off" – blir det på skolan genom allsång, varvat med autografskrivande, selfies och en lång rad frågor om allt från favoritmat till nerver på scenen.

”Vilken är din favorit i Eurovision om du inte får svara dig själv?”

Sveriges representant i Eurovision Song Contest, som avgörs i Lissabon den 12 maj, nämner bland annat Israel och Norge, och så undrar han vad skolbarnen har för favorit i årets startfält.

- Dig, ropar många i kör.

Första veckan inför semifinalen i Lissabon är förbi och flera aktiviteter är avklarade. Två genrep återstår före tävlingens andra semifinal på torsdag.

- I veckan blir det nog väldigt mycket mer jobb och mindre aktiviteter, mycket träning och mer tid i arenan.

TT: Vad har varit bäst hittills?

- Det är nog repen. De har känts så bra och kul. Jag har längtat efter att stå på min lilla ljusväggsscen, och särskilt vid den andra repetitionen förra veckan kändes det riktigt bra. Då njöt jag ännu mer på scenen, säger Benjamin Ingrosso.