Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ed Sheeran planerar ett fjärde album, inspirerat av Bruce Springsteens låt "Nebraska", skriver Billboard. Arkivbild.

Sheeran vill låta som Springsteen

Han är aktuell med Beyoncé-duetten "Perfect" och hörs på Eminems skiva "Revival" som släpps på fredag. Ed Sheeran har mycket på gång och för The Times berättar han om sin kommande skiva, skriver Billboard.

Inspirationen till den kommande plattan kommer från Bruce Springsteen via "Game of thrones"-stjärnan" Kit Harrington.

- Vi hade en utekväll i New York och åkte tillbaka till hans hotell för att dricka mer och då spelade han "Atlantic City". Och sedan, när jag hörde "Nebraska"..., säger Sheeran till tidningen.

Låten finns med på Springsteens album med samma namn från 1982 och förutom Bossens stämma hörs akustisk gitarr och munspel. Med andra ord ganska olikt de låtar som har gjort Sheeran till en av världens största artister med över en miljard lyssningar på Spotify.

När Ed Sheerans Bruce Springsteen-inspirerade album kommer är dock oklart. Det kan bli nästa år – eller om fyra, säger han. Utöver skivan har han ett filmprojekt på gång – samt en omfattande turné. Den 10 juli nästa år spelar han på Ullevi i Göteborg och den 14 juli är det Stockholms tur då han spelar på Friends arena.

Ed Sheeran gav ut sitt tredje album "Divide" i mars och etablerades som en av världens absolut största artister. Nyligen nådde han en miljard lyssningar på Spotify.