Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Spindelmannen har fått en enorm värld att utforska i nya "Spider-man". "Spelet är det överlägset största vi gjort", säger Ryan Schneider vid utvecklaren Insomniac. Pressbild.

Spindelmannen växer upp i nya spelet

Nya "Spider-man" tar spelaren på halsbrytande flygturer bland New Yorks skyskrapor – och in i vuxenvärlden. När superhjälten blir spel på nytt handlar det lika mycket om hur det är att växa upp som att bekämpa superskurkar.

Det gått åtta år sedan high school-killen Peter Parker blev Spindelmannen, och vid det här laget har han lärt sig att utnyttja sina superkrafter till fullo.

Men livet utanför dräkten är svårare. 23-årige Parker har gått ut universitet och nya jobbet som forskare går sådär. Samtidigt är förhållandet med tonårskärleken Mary Jane trassligare än någonsin.

- För att tala idrottsspråk så är han på toppen av sin karriär. Men hans världar krockar och det är den spänningen som vi fokuserar på, säger Ryan Schneider, marknadsansvarig på utvecklaren Insomniac Games, som har gjort spelet under överseende av Marvel.

Spelbar Mary Jane

Ett av de nya greppen är att introducera Mary Jane Watson som spelbar figur i stället för en dam i nöd som måste räddas. Nu har hon blivit en etablerad journalist, som Peter Parker måste lära sig att förlita sig på för att klara uppdragen och träda in i vuxenvärlden.

Enligt Schneider var det aldrig aktuellt att berätta historien om Spindelmannens ursprung en gång till. Det har redan serierna och filmerna gjort så många gånger tidigare.

- Vi ville göra något annorlunda. Vi på Insomniac har skapat våra helt egna berättelser i nästan 25 år nu och vi ville bidra med det kunnandet för att skapa en unik historia, säger han.

Enorm spelvärld

Men med stora krafter följer som bekant ett stort ansvar. Schneider försäkrar att "Spidey"-fans kommer att känna sig hemma i Insomniacs skapelse.

- Vi har själva växt upp med figuren och fans över hela världen ska veta att vi respekterar Spindelmannen lika mycket som de gör. Att vi får dyka ner i Marveluniversumet är som att öppna en gigantisk skattkista.

Det betyder flera välkända fiender och bifigurer, våldsamma superhjälteslagsmål och en öppen och gigantisk spelvärld som "er vänliga kvartersspindelman" kan svinga sig runt och bekämpa brott i.

- Vi siktar på vad som ska kännas som en förhärligad version av New York. Det ser fantastiskt ut och designen ska ge en filmisk upplevelse. Det är en enorm stad och det finns massor av saker att göra vid sidan av huvudhistorien, säger Schneider.

"Svår balansgång"

Spelarna kommer också att känna igen sig i huvudpersonens humor, tror Schneider. Efter spel som "Sunset overdrive" har Insomniac inte bara erfarenhet av rafflande färder genom 3D-landskap utan även hur man skapar en hjälte som är rapp i käften.

- Komik i spel är en balansgång och det kan vara svårt att få till rätt tajming, men vi vet var gränserna går och vi är särskilt glada över att få utforska Peter Parkers lite mer mänskliga och självironiska sida, säger han.

”Spider-man” släpps 7 september till Playstation 4.