Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Gerhardsson och Krister Classon gör sitt första samarbete på många år. Pressbild.

Stefan och Krister gav efter för frieri

Buskiskungarna Stefan och Krister är tillbaka på Vallarna i Falkenberg. Efter många år på varsitt håll samarbetar de på nytt med föreställningen "Stulen kärlek".

Det vore nog fel att kalla det en återförening. Krister Classons del består i att han har putsat till ett manus han skrev 2004. Men för 61-årige Stefan Gerhardsson blir föreställningen en scencomeback efter några år som pensionär.

- Det är en rolig historia och jag har fått en roll som jag trivs med. Jag ska vara en undertryckt och lite halvsenil gubbe i 70-årsåldern. Jag är väl lite typecastad för den typen av roller.

"Ringde och friade"

Det som fick Gerhardsson att ge med sig var ett telefonsamtal från motspelaren Siw Carlsson.

- Man kan säga att hon ringde och friade. Vi har ju spelat ett äkta par nästan lika länge som jag och min fru har varit gifta. Jag och Siw känner oss väldigt trygga med varandra som gifta, säger han.

Nu ser han fram emot att återigen få möta publiken och "skitsnacket i omklädningsrummet". Men också att spela Krister Classons manus. Handlingen i "Stulen kärlek" kretsar kring en klantig och godhjärtad inbrottstjuv (Mikael Riesebeck), som stjäl för att kunna ta han som sin sjukliga mamma.

Enligt Stefan Gerhardsson finns en samhällskritisk udd, med kängor åt bland annat äldrevården och försäkringsbranschen.

- Men sådant är inte nödvändigt för min del. Det viktigaste är att folk skrattar så de nästan gråter så ofta som möjligt, och Krister är väldigt bra på att fånga de där kullerbyttorna i historien.

Intresserad av bas

Krister Classon klev av scenen för 20 år sedan. Sedan lade han även regin och manusskrivandet på hyllan. Enligt Stefan Gerhardsson skulle det krävas mycket för att få ut sin tidigare parhäst i rampljuset igen.

- Det skulle i så fall vara en uppsättning där han får spela bas. Han har blivit väldigt intresserad av att spela bas på gamla dar. Han spelar mycket 60-talsmusik, som Spotnicks och Beatles.

Efter sommaren i Falkenberg drar föreställningen ut på turné, och när ridån går ner i Kalmar den 14 december drar sig Gerhardsson tillbaka igen.

- Jag har varit pensionär på heltid och jag trivs utmärkt med det. Men nu vågar jag inte säga något. Jag hör ju själv att jag inte låter trovärdig, säger han.