Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderblom och Alexander Karim är årets stjärnor på slottet. Saknas gör Camilla Läckberg. Pressbild.

Stjärnorna har intagit slottet

Bristen på grandiosa personlighetsdrag är det utmärkande för årets upplaga av "Stjärnorna på slottet", om man frågar deltagarna.

Fem kända ansikten bor på ett slott, äter en god bit mat och berättar för varandra om sina livsöden. Det utgör succékonceptet för SVT:s "Stjärnorna på slottet", vars 13:e säsong nu spelas in på Teleborgs slott utanför Växjö.

Deckarförfattaren Camilla Läckberg missade att kliva av vid rätt station, fick ta taxi från Hässleholm och kom för sent till presskonferensen, något som hon skämtsamt erkänner hade kunnat uppfattas som divalater av de andra deltagarna.

- Jag kanske är årets diva utan att ha fattat det själv. Det brukar ju vara någon som breder ut sig och skapar kontroverser, men jag är inte så bra på att bråka och brukar undanhålla mig från att göra det i tv. Det är en lugn grupp i år, vilket jag tror passar mig bra, säger hon.

Grogrund för avundsjuka

Under de fem dagar som stjärnorna tillbringar på slottet får var och en välja aktiviteter och berätta om sig själva under en hel dag. Det momentet har utgjort den största grogrunden för avundsjuka och missämja i tidigare säsonger och skådespelaren Alexander Karim säger att det för hans del lika gärna hade kunnat strykas.

- Man har ju sett säsonger där folk inte ställt upp på varandras lekar eller varit engagerade i de andras berättelser. Jag är mycket mer intresserad av vad de andra har att säga än av mig själv. Så när de ringde mig frågade jag om det var okej om jag skippade "min dag". Men det gick inte för sig, det är ju liksom själva förutsättningen för programmet, säger han.

Just aktiviteterna är det som oroar komikern Sven Melander, som diagnosticerats med cancer och precis återhämtat sig från en tuff period med cellgiftsbehandling.

- Hittills är det ingen fara. Men vi får se hur det går, jag vet ju inte vilken typ av aktiviteter som de andra har planerat. Min aktivitet är ganska lugn, men om det är någon annan som har mer vildsinta övningar så får jag försöka hänga med så gott det går. Förhoppningsvis vill ingen köra hinderbana, säger han.

Skapat rubriker

Bristen på Dramatenskådespelare kan enligt deltagarna vara orsaken till att årets upplaga på förhand kan uppfattas som ovanligt lugn. Kontroverser som de som tidigare skapat rubriker är inte en förutsättning för att det ska bli bra tv, menar Alexander Karim.

- Det är naturligtvis bra tv, fast på någon annans bekostnad. Att framför kameror försöka förnedra någon, som Börje Ahlstedt gjorde med Peter Harryson, är att gå över gränsen. Det blir "Paradise Hotel" om man ska ha det på det viset, säger han.