Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Crone från Österåker tävlar för Estlands räkning i Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Pressbild.

Svensken som möter Sverige i Eurovision

John Lundvik är inte den ende svensken som tävlar för seger i Eurovision Song Contest. Estlands hopp i år är Victor Crone från Österåker.

Om namnet låter bekant är det kanske för att han medverkade i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Behrang Miri. Låten "Det rår vi inte för", en blandning av pop och hiphop, tog sig vidare till Andra chansen. Där blev de utslagna av Samir & Victors "Groupie".

Nu tar Victor Crone revansch under estländsk flagg med bidraget "Storm".

- För mig handlar den om att ta sig ur en jobbig situation i livet. Låten heter "Storm", det är klassiskt att efter stormen kommer lugnet. Hur jobbigt det än är så kommer det att bli bra, det gäller att kämpa, säger Victor Crone.

"Lundvik känns genuin"

Likt Sveriges tävlande John Lundvik befinner han sig redan på plats i Tel Aviv för att repetera inför tävlingen. Men hur hamnade han egentligen i den estländska uttagningen?

-  Jag har besökt Estland i snart tre år, fram och tillbaka, och har skrivit mycket musik till estländska artister. Vi skrev den här låten, satt i studion och sade "ska vi inte skicka in den här". Så vi gjorde det, och nu är jag här, säger Victor Crone.

Däremot blir det ingen kamp öga mot öga mellan de två svenskarna i första taget. Victor Crone tar ton redan i semifinal ett på tisdag, medan John Lundvik tävlar i den andra. Victor Crone hoppas att de möts i finalen, och tycker att John Lundvik var en värdig vinnare av Melodifestivalen.

- Jag tycker inte att det var något snack om vem som skulle vinna. Nu känner jag inte honom personligen men han känns väldigt genuin, en bra kille, säger Victor Crone.

Satsar på vinst

Det har gått fyra år sedan Victor Crone debuterade i Melodifestivalsammanhang och sedan dess har det hänt en hel del på den musikaliska fronten.

- Jag har växt en del, utvecklats som person och i min musik. Jag känner att jag kan njuta mer nu och göra det jag vill göra. Melodifestivalen var bra och gav mig erfarenhet men nu är det på riktigt, nu är det dags.

TT: Vad tror du själv om dina vinstchanser?

- Jag satsar på att vinna, det finns inget annat. Sedan är det här helt nytt för mig, det är väldigt kul. Bara le och vara glad.