Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Justin Timberlake under framträdandet i halvtidsvilan under Super Bowl.

Timberlake hyllade Prince

Det blev ingen ny nakenchock – däremot ett återvändande till rötterna och en hyllning till Prince. Justin Timberlake stod för det prestigefyllda framträdandet under Super Bowls halvtidsvila.

Efter att nyligen ha släppt albumet "Man of the woods", där han musikaliskt återvänder till sina rötter, ställde sig superstjärnan Timberlake på scenen i amerikanska Minneapolis inför hundratals miljoner tv-tittare i natt.

Under det omkring 12 minuter långa framträdandet kombinerade han tidigare hits som “Rock your body” och “Sexyback” med nya låten “Filthy" från senaste skivan.

I en hyllning till Prince, som avled 2016 och som kom från Minneapolis, satt Timberlake vid ett vitt piano och gjorde en cover på artistens låt “I would die 4U”, samtidigt som bilder av Prince projicerades bakom honom.

Showen avslutades med megahiten “Can’t stop the feeling”.

Timberlakes uppträdande var en comeback till Super Bowl 14 år efter att han skapade stora rubriker tillsammans med Janet Jackson då han slet upp hennes blus så att en bröstvårta blottades. Händelsen, mer känd som "nipplegate", ledde till att hundratusentals amerikaner protesterade och tv-bolaget CBS var nära att få böta motsvarande nästan fem miljarder kronor. Det har spekulerats i om Janet Jackson skulle dyka upp på scenen under halvtidsshowen, men det dementerade hon själv i dagarna.

Första gången Timberlake uppträdde på Super Bowl var 2001 med N'Sync.