Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fans till Nipsey Hussle köade utanför Staples Center i Los Angeles på torsdagsmorgonen.

Tusentals hedrade Nipsey Hussle

Det var fullsatt i Staples Center i Los Angeles, en arena med plats för 21 000 personer, när den ihjälskjutne rapparen Nipsey Hussle hedrades.

Den över två timmar långa minnesstunden planerades av Nipsey Hussles familj och biljetterna, som var gratis, tog slut på några minuter. Köerna ringlade långa utanför arenan och ceremonin startade en timme sent på grund av det stora trycket, enligt AFP.

En rad artister var på plats i Staples Center för att tala och uppträda. Där ibland Stevie Wonder, som framförde "Tears in heaven", och r'n'b-sångaren Anthony Hamilton.

"Otrolig styrka"

På plats var även Snoop Dogg som vände sig direkt till Nipsey Hussles mamma.

- Vilken otrolig styrka du har visat, sade Snoop Dogg.

Han berättade även om första gången en ung Nipsey Hussle, likt många andra rappare, kom fram till honom på gatan.

- Han sade 'hej kompis, lyssna på min musik. Bara lyssna'. Han hade visioner, han ville inte ha något gratis.

Och Snoop Dogg var långt ifrån den enda som hade vänliga ord att säga om Nipsey Hussle – andra hip hop-artister och barndomsvänner till Nipsey talade.

Brev från Obama

Dessutom läste rapparens affärspartner Karen Civil upp ett brev från före detta president Barack Obama, som hyllade rapparen för hans arbete med välgörenhet i stadsdelen Crenshaw där han växte upp.

"Medan de flesta som ser på Crenshaw där han växte upp bara ser gäng, kulor och förtvivlan, såg Nipsey potential. Han såg hopp", skriver Obama i brevet.

Nipsey Hussle, eller Ermias Asghedom som var hans riktiga namn, sköts med flera skott utanför sin klädbutik i södra Los Angeles den 31 mars. En 29-årig man har gripits misstänkt för dådet.

Rapparen var Grammynominerad så sent som i år för sitt album "Victory lap" som släpptes fjol. Hans död har chockat den amerikanska musikvärlden.