Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Veronica Maggio tilldelas organisationen Stims pris Platinagitarren. Pressbild.

Veronica Maggio tilldelas Platinagitarren

Sångerskan och låtskrivaren Veronica Maggio får Stims Platinagitarren. Hon tilldelas priset för det starka avtryck hon gjort i Musiksverige under karriären, skriver juryn i sin motivering.

Veronica Maggio debuterade 2006 och har samarbetat med ett stort antal låtskrivare. Hon har vunnit fem Grammisar och sålt guld eller platina 25 gånger.

"Veronica Maggio är en låtskrivare med stor integritet, som trots sina stora framgångar inte lutat sig tillbaka, utan ständigt gått framåt och förnyat sig. Hon har ett helt eget id. Genom sitt unika användande av språk och melodi har Veronica Maggio skapat ett musikaliskt uttryck som har berört, inspirerat och färgat många efter henne", står det i motiveringen till varför hon tilldelas Platinagitarren 2018.

Tidigare pristagare är bland annat Tim "Avicii" Bergling, Max Martin och Robyn.

"Tack Stim! Motiveringen och dom tidigare vinnarna av Stim-gitarren gav mig nästan lite svindel... Sitter just nu i studion och försöker få till lite unikt språk och unika melodier och nu känner jag mig plötsligt ännu mer motiverad! Med en släng av prestationsångest", säger Maggio i ett pressmeddelande.