Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jordan B Peterson. Arkivbild.

Wallström inte förtjust i Jordan B Peterson

Utrikesminister Margot Wallström ryter ifrån mot den kontroversielle kanadensiske professorn Jordan B Peterson. Under ett panelsamtal i Stockholm säger hon att Peterson ska "ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån".

Den ständigt aktuelle Jordan B Peterson, som nyligen besökte Sverige, har skaffat sig många lojala anhängare med sina föreläsningar och boken "12 livsregler: ett motgift mot kaos". Men hans syn på frågor rörande jämställdhet och relationen mellan män och kvinnor har också skapat ilska och aggressiva diskussioner, både på nätet och i traditionella medier.

Utrikesminister Margot Wallström tillhör en av dem som inte verkar särskilt förtjust i Petersons idéer.

- Jag förstår inte varför människor lägger så mycket tid på den mannen, säger Wallström under ett samtal på temat hur man stärker kvinnors roll, som hölls på Kulturhuset i Stockholm. Även Melinda Gates och Robyn deltog i samtalet.

Wallström anser att Peterson har vissa poänger, exempelvis vad gäller hans uppmaning till unga män att bädda sina sängar. Men i övrigt är hon mycket kritisk till den 56-årige psykologiprofessorn.

- Jag tycker att han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån, säger Wallström.